Autovakuutus

 

Toisin kuin liikennevakuutus, autovakuutus on vapaaehtoinen, ja sen laajuuden voi määritellä valitsemalla vakuutuksenantajien tuotteista sopivimman ja kattavimman tarpeisiin nähden. Laajempi vakuutus tarjoaa laajempaa suojaa, mutta on luonnollisesti kalliimpi kuin hinnaltaan halvin ja suppeampi vakuutus. Autovakuutuksen hinta määräytyy usean eri elementin tai muuttujan kautta, mutta esimerkiksi sukupuolen suora merkitys on poistunut. Liikennevakuutuksen bonus on säänneltyä, mutta juuri vapaaehtoisessa vakuutuksessa, vakuutuksenantajan liikkumavara hinnoittelun suhteen on suuri.

Autovakuutusten vertailua tehdään säännöllisesti eri tutkimuslaitosten toimesta esimerkiksi lehtien tilauksesta. Vertailut säännöllisesti osoittavat että saman vakuutuksen hankkimisessa eri vakuutusyhtiöltä on hintaeroja. Yleensä kuitenkin ääripäät esitellään kallein-halvin -periaatteella, mutta hinnan suhteen hajontaa löytyy. Lukijalle verkkolehtien eri vertailut antavat yleisellä tasolla autovakuutuksen ja liikennevakuutuksen yhteishintaan eri vakuutusyhtiöiden välillä halvimman ja kalliimman välillä jopa 500 euron hintaeron vuodessa. Usean vakuutuksen keskittäminen voi tuoda säästöjä myös muihin vakuutuksiin.

Tällä sivulla lisätietoja, esimerkkejä ja vinkkejä autovakuutuksen hankintaan. Yhteenvetona ja suosituksena:

  • Autovakuutuksen hintavertailu, vakuutusehtojen harkinta ja kilpailutus saattavat olla aikaa vievää, mutta suositeltavaa, sillä pidemmällä ajanjaksolla paras ja halvin ratkaisu tuo säästöjä suhteessa kalliimpaan.
  • Autovakuutuksen vaihtamista helpottaa nykyisin usean vakuutusyhtiön käytäntö hoitaa asiakkaan puolesta rekisteröintiasiat ajoneuvoliikennerekisteriin. Käytännössä sähköinen asiointi verkkopankkitunnuksilla mahdollistaa vakuutusyhtiön vaihdon.

Autovakuutuksen hintavertailua, hintaan vaikuttavia elementtejä, tarjoukset ja vinkkejä laskurin käyttöön

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavia elementtejä ovat (poimittu useimpien vakuutusyhtiöiden määritelmistä): Vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikka, ajokortin myöntämisvuosi. Myös ajoneuvon ominaisuudet vaikuttavat hintaan.

Hintaan vaikuttavat myös vakuutuksen omavastuu, bonus, keskittämisedut ja tarjoukset. Lisäksi vakuutuksenantajilla on alennuksia: vakuutuksen hankintatavalla eli verkkokaupasta hankitusta autovakutuksesta voi saada esimerkiksi 10% alennuksen. Ammattiliiton jäsenyys ja pitkäkestoinen asiakkuus voivat tuoda alennuksia. Keskittämisedut vaihtelevat, mutta useimmiten vaaditaan usean vakuutuksen (vähintään 2-3) keskittämisen, jotta edut laskevat hintaa. Tämän suhteen kokonaisvakuuttamisen keskittäminen on syytä tarkistaa ja kilpailuttaa useita vakuutuksia yhdellä kertaa.

Autovakuutus laskuri on työkalu, jolla voi laskea autovakuutuksen hinnan tai arvion. Laskureita on vakuutuksenantajilla sekä esimerkiksi kilpailuttajilla. Autovakuutus laskuriin voi tarvita kirjautuakseen verkkopankkitunnukset tai ilman tunnistautumista tietoja kuten (jotkin vakuutuksenantajat vaativat enemmän tietoja): syntymäaika, osoite, sosiaaliturvatunnus, auton valmistenumero ja rekisteritunnus. Muutamilla vakuutusyhtiöillä laskuri on suuntaa-antava eikä laskuri huomioi keskittämisetuja.

Lisää tietoa verkossa autovakuutuksen hankintaan ja vertailuun:


http://autovakuutus.info
Autovakuutus tietoa ja autovakuutuslaskuri.


http://www.autoidea.fi/autovakuutus/autovakuutusten-vertailu-halvin…
Kilpailuta autovakuutuksesi >> Otimme vertailuun Pohjola-, Tapiola-, If- ja Fennia-autovakuutukset. Tarkoituksena oli selvittää mikä on halvin

http://www.halvat.org/palvelut/autovakuutusten_vertailu.html

 Posted by at 10:50 am