Langattomat kuulokkeet

 

Philips HiFi kuulokkeet

Langattomien kuulokkeiden laatu ja määrä ovat lisääntymässä. Esimerkiksi vastamelukuulokkeita löytyy myös langattomina, mutta eri vertailuissa ja testeissä ne eivät vielä pärjää perinteisille langallisille vastamelukuulokkeille. Tällä sivulla tietoa langattomista kuulokkeista vertailuun tai hankintaan.

Hintahaitari on langattomilla suuri, sillä hintataso voi vaihdella 30 eurosta 600 euroon. Langaton yhteys on usein Bluetooth-yhteys, mutta uusimmissa ja laadukkaimmissa on käytössä digitaalinen yhteys. Kantosäde lähettimestä vastaanottimeen (kuulokkeisiin) oleva yhteys voi olla jopa sata metriä ilman esteitä. Useat ovat paristokäyttöisiä, mutta monet ovat akkukäyttöisiä (käyttöaika yleensä enintään 8 tuntia).

Langattomat kuulokkeet vertailuissa ja testeissä – yleisiä havaintoja

Erilaisia langattomia kuulokkeita on kasvavassa määrin tulossa eri tuottajilta ja vertailut sekä testit ovat lisääntymässä. Vertailuissa on enimmäkseen normaaleja kuulokkeita ja nappikuulokkeita harvoin vertaillaan. Tekniikan Maailma on vertaillut vastamelukuulokkeita keskenään, joiden joukossa langattomat eivät pärjänneet äänentoistollaan muille. Yleiset vertailut keskittyvätkin laadun sijaan ainoastaan hintavertailuun.

Laadukkaimmissa kuulokkeissa on yleensä digitaalinen yhteys, ladattava akku sekä korvia muilta ääniltä suojaavat korvatyynyt. Pattereilla toimivat kuulokkeet voivat olla raskaita ja bluetooth yhteys ei pärjää digitaaliselle yhteydelle.

Lyhyesti, langattomissa kuulokkeissa on eroja ainakin äänenlaadussa, käyttömukavuudessa, akun kestossa ja ladattavuudessa ja hinnassa. Ennen hankintaa onkin tärkeää määritellä tarve, esimerkiksi hifi-kuulokkeet (hintahaitari 200-600 euroa) ovat usein erikoistuneet elokuviin, peleihin tai jopa matkailukäyttöön. Elokuva- ja pelikäyttöön hankittavissa kuulokkeissa Surround-ominaisuus on koettu hyväksi. Toimiva kaukosäädin on myös tärkeä ominaisuus hyvissä kuulokkeissa. Laadukkaita hifi-kuulokkeita valmistavat ainakin Sony, Sennheiser ja AKG.

Laadun mittareita langattomissa kuulokkeissa:

  • Äänenlaatu ja soveltuvuus käyttöön (pelit ja elokuvat sekä äänenlaatu liikkuessa)
  • Käyttömukavuus ja akun kesto sekä ladattavuus
  • Hinta ja laatusuhde, takuu ja käyttötuki

Lähteitä:
Tekniikan Maailma
Hifimaailma

Langattomat kuulokkeet tuotteiden vertailua ja keskustelua verkossa:


http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/vertailut/tm-vertailu…
http://www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/mblabra/langattomat_kuulokkeet…
http://www.vertailu.info/kuulokkeet/?tuote=Sennheiser+rs-120
Osta Kuulokkeet halvimmalla! Vertailu.info-hintavertailu kertoo halvimmat ostopaikat.


http://murobbs.plaza.fi/…/389080-laadukkaat-kuulokkeet-19.html
Lainaus: Alkuperinen kirjoittaja nkossu Lainaus: Alkuperinen kirjoittaja Hingiz Onko kelln kokemuksia 5h v2 steelseriesist? Suht halvat ois, ja


http://tekniikanmaailma.fi/…/tm-vertailu-langattomat-handsfree-kuulokkeet

 Posted by at 10:51 am