Painepesuri

 

painepesuri vertailuPainepesuri on monikäyttöinen laite pihatöiden hoitoon sekä suuremmassa skaalassa rakennusten, laitteiden ja koneiden pesuun. Painepesurilla voi hoitaa puhdistustöitä auton pesusta, sammaleen poistosta aina terassin, portaikkojen, pihalaattojen pesuun ja katon rännien huuhteluun. Pesureissa on yleensä erilaisia suuttimia ja lisäosia eri tarpeisiin. Painepesurin hinta vaihtelee suuresti, halvimman voi saada jo 100 euron hintaan ja kalliimmat voivat maksaa reilusti yli tuhat euroa.

Laadukkaan laitteen hyvällä takuulla ja lisäosilla saa nykyisin varmasti noin 400 eurolla. Laitteen valmistajia ovat esimerkiksi Clen, Kärcher ja Nilfisk, joista Kärcher ja Nilfisk ovat perinteisiä valmistajia.

Laite pesee veden paineella pesukohteen likaa, jolloin veden paine mittaa myös pesutehoa. Paine onkin painepesurin tärkeimpiä piirteitä, muita ovat suuttimien ja letkun toimivuus ja soveltuvuus, laitteen liikuteltavuus ja äänen taso. Painepesuri vertailussa on myös havaittu että suuttimen muoto ja toimivuus voivatkin olla tärkein piirre, sillä paine voi olla laitteilla aikalailla sama ja painetta voi säädellä etäisyydellä. Yleisiin kotitöihin riittää reilu 100 barin paine, mutta paine 120-200 barin välillä on tehokkaampi.

Vedenkulutuksella mitattuna virtausnopeus tulisi olla 500 litrasta tunnissa ylöspäin 600 litraan tunnissa. Verrattuna normaaliin puutarhaletkuun, painepesuri on vedenkäytöltään silti säästeliäs. Haasteena riittävän paineen laitteen löytämiseen, eri valmistajat ilmoittavat jatkuvan paineen tai maksimipaineen, joista maksimipaine on suurempi.

Suuttimista tärkein on kohdistava, pistemäinen suutin, jolla veden voi tehokkaasti kohdistaa pienelle alueelle. Muita tärkeitä suuttimia ovat laajalle hajottava viuhkamainen suutin, pyörivä suutin ja esimerkiksi auton pesuun soveltuvat pyörivät harjat. Joillakin valmistajilla on myös lisävarusteina saatavilla eri kohteisiin erikoistuneita suuttimia, esimerkiksi terassiin, mattoihin ja viemärin avaukseen. Vaatimukset letkulle ovat vertailuissa yleensä olleet vähintään 8 metriä, jossa kokoon laittamiseen löytyy sopiva kela. Kela ja letkun pituus määrittävätkin seuraavaa tärkeää piirrettä eli laitteen siirtelyä, koska laite on raskas (n. 20 kiloa) jatkuvaan siirtoon paikasta toiseen. Painepesurin äänen tasoon vaikuttaa suuresti pumppu, jonka käynti tuottaa suuren määrän ääntä ja pumpun tulisi tuottaa ääntä vain kun laitetta käytetään.

Ennen laitteen hankintaa, tulisi kartoittaa tarve, mutta ottaa huomioon että laadukkaammat painepesurit ovat monipuolisia ja kestävät käytössä useita vuosia. Tämän lisäksi huolto, korjaus ja lisäosat ovat helpommin saatavilla perinteisien tuottajien laitteille. Olemme keränneet muutamia painepesureita vertailuun ja testiin.

Tietoa ja lähteitä verkossa painepesureiden piirteistä ja ominaisuuksista ja vertailuista:

Tekniikan Maailman ja Tuulilasin vertailu vuosien takaa:

http://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/vertailut/tm-vertailu-painepesurit

http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/pikavertailussa-halvat-painepesurit

Eräs verkkokauppa puhdistukseen erikoistuneelta yritykseltä:

http://www.painepesuri.com

Keskustelua laitteesta verkossa:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/1674049

http://www.vrcf.fi/foorumi/index.php?topic=4554.0

 Posted by at 9:44 am